Çınaraltı Derneği olarak kurucu üyesi olduğumuz, İDDEF (İnsana Değerveren Dernekler Federasyonu) bünyesinde Afrika, Asya ve Avrupa dâhil onlarca ülkede sosyal ve kültürel çalışmalar yapmaktayız.İftarlar, su kuyuları, kurban dağıtım çalışmaları, mescid ve medreseler, yetim projeleri bunlardan başlıcalarıdır.

“Kapımız ve gönlümüz her daim açık” ilkesiyle katılımcılığı esas alan, grup çalışmasına önem veren, tamamen şeffaf bir yapı ile ve tabii ki tek gayemiz Allah rızası olduğu üzere yolumuza devam edeceğiz.

Hiçbir aracı kurum ile çalışmadan, bağışçılarının kurbanlıklarının alım, kesim ve dağıtım işlemlerini ilk elden gerçekleştiren İDDEF, vacip kurban organizasyonu kapsamında kurban kesilecek olan Afrika, Asya, Ortadoğu ve Balkanlar’daki ülkelere bizzat aylar öncesinden giderek yerel görevlileri ile birlikte titizlikle seçilen kurbanlıkları satın alıyor. Kurban Bayramından birkaç gün önce azim ve gayret içinde ümmetin emanetlerini gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere ülkelere giden deneyimli görevliler bizzat kurban organizasyonunun başında bulunarak, kurbanlıkların Bayram namazının ardından İslami usul ve kaidelere göre kesilme işlemini başlatıyor. Kesilen etler veteriner kontrolünden geçirilip pay edildikten sonra başta İDDEF’e ait medreselerin bulunduğu bölgeler olmak üzere, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İDDEF'in Türkiye'den kesim ve dağıtım yapılacak ülkelere giden ekipleri ile bölgelerdeki yerel görevlileri hummalı bir çalışmayla dağıtımları yapıyor ve selamlarınızı iletiyor.