Çınaraltı Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği olarak, “Allah Yolunda Önder Olacak Bir Nesil İçin” sloganıyla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. 2005 yılında ilk medreserimizin kurulması ve 5 talebemizin ilim tahsiliyle toprağa atılan tohumlar bugün bir çınar ağacı gibi büyümeye, dal ve yapraklarıyla manevi huzuru yaymaya devam ediyor.

Çınaraltı Derneği olarak, nihai amacımız eğitim çalışmaları üzerine kurulmuş, hayırseverlerimizin destekleri ve dualarıyla hafızlık ve İslami ilimler yolunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Balıkesir Bandırma’daki yerleşkemizde hafızlık, hazırlık, Arapça dersleri ve İslami ilimler tahsil eden talebelerimizi en iyi şekilde yetiştirme gayretini taşıyoruz. Medresemiz yüksek kalitede bir eğitim için ferah derslikleri, toplantı odası, reviri, spor salonu, geniş bahçesi ve açık alanları ile her şeyi düşünülerek inşa edildi. Tarihler 2018 yılını gösterdiğinde 9 hocaefendi eğitimlerini tamamlayan icazetlerini alarak mezun oldu. 2022 yılında ise 25 hocaefendi daha icazet alarak toplamda medresemizden mezun olan hoca sayısı 34 oldu.

Çınaraltı Derneği olarak, ayrıca haftalık sohbet faaliyetleri, gündüzleri hanımlara akşamları erkeklere, haftada üç gün ise talebelere yönelik ücretsiz Kur’an-ı Kerim, Fıkıh, Hadis ve Akaid dersleri veriyoruz. Biliyoruz ki; dünyanın manevi sarsıntısı, sıkıntısı ve huzursuzluğu hayat bahşeden iyiliklere kucak açmakla olur. Bu kapsamda hocalarımız her gün emir bi'l-ma'rûf nehiy ani'l-münker yani iyiliği emredip kötülükten neyh etmek gayesiyle esnaf ziyaretleri yapmakta, insanların dertlerini dinlemekte ve dini en güzel şekilde anlatma çabasındalar.

Hedef ve kalitemizi her geçen daha ileriye taşıma gayretiyle çalışmalarımızı sürdürürken, tüm azmimiz ve hayır duaları, Yüce Allah’ımızın (c.c) izniyle ağaçların yağmuru çektiği gibi rahmet yağmurlarını çekecek ilim ağaçları yetişecek. Ulu ağaçların dalları gibi ilim kolları uzanacak alabildiğince… Havayı temizleyen yapraklar gibi günahları temizleyen, manevi sarsıntı ve sıkıntılarımızı azaltan sohbetler çoğalacak.